Asia Deco
Feng shui
9
bře
0
Asia Deco Blog Home
Feng shui

To nejlepší, co můžete pro svoji domácnost udělat, je dopřát jí trochu klidné a vyrovnané atmosféry pomocí čínské filozofie Feng shui.

Prostor před domem a hlavním vchodem, by měl být na první pohled čistý, příjemný, a ne příliš zaplněný zbytečnými předměty. Právě podle toho, jak na nás působí, budeme posuzovat celý zbytek obydlí. Vstupem do domu za sebou necháváme venkovní svět a vstupujeme do toho vnitřního, tento prostor by měl tedy zůstat volný a vzdušný kvůli volnému toku pozitivní energie.

Nejdůležitější místností dle Feng shui je kuchyň, která je také nazývána srdcem domova. Energie, která se zde tvoří vařením ovlivňuje energii všech členů domácnosti, snažte se zde připravovat plnohodnotná a vyvážena jídla. 

Obývací pokoj je vhodné naplnit dostatkem různých světel, ať už jde o ústřední lustr či drobné lampy nebo svíčky. Prostor mezi pohovkou a televizí čí krbem necháváme volný, pro správný tok energie.

Přesuneme se do ložnice, které vládnou jemné, klidné tóny a postel s pevnou oporou. Zajistíme si tak klidný spánek.

Dveře do koupelny i na záchod necháváme vždy zavřené, aby neunikala pozitivní energie. Tyto místnosti je vhodné také doplnit o živé rostliny.